fbpx

Zweeds en Zeeuws

We schreven al eens over het onderwerp onderscheidend vermogen en de relatie tussen merk en consument. In het geval van Volvo Cappendijk is het feit dat zij een Zeeuws familiebedrijf zijn interessant. Het persoonlijke karakter en de naamsbekendheid maakt hen eigenlijk een sub-merk binnen een groter merk. Een praktijk voorbeeld: de lokale Volvo-rijder zegt “Ik breng de auto naar Cappendijk” in plaats van “Ik breng de auto naar Volvo.” De merknamen zijn daardoor synoniem aan elkaar geworden. Het komt erop neer dat Volvo Cappendijk net zo goed Zweeds als Zeeuws is. Een onderscheidend kenmerk dat wij duidelijk communiceren.

Merkbewustzijn (awareness)

Alles is er in onze marketingstrategie op gericht dat Volvo Cappendijk uitstraalt wat hen definieert. De auto’s van Volvo worden ontworpen met het oog op veiligheid en toekomstbestendigheid. In Zeeland wordt het automerk aangeboden en onderhouden door een dijk van een lokaal bedrijf. Cappendijk barst van de kennis, klantvriendelijkheid en toewijding!

Ben je na deze pitch niet overtuigd? Na het lezen van de e-mail en social media berichten ongetwijfeld wel. Het tweede doel: aantrekken van leads wordt in de praktijk namelijk bereikt. We gebruiken social media kanalen en nieuwsbrieven. Want e-mail is en blijft een waardevol kanaal voor marketing en communicatie. Misschien wel meer dan ooit, met trends zoals e-mail automation. En social media? De impact daarvan kennen we inmiddels allemaal. Samen zorgen ze voor een vergroting van de zichtbaarheid, een toename van kliks én leads voor Cappendijk.

Sprekende foto's

We ontwikkelen allesomvattende social media uitingen voor Volvo Cappendijk. Dat begint met het vastleggen van beelden door onze fotograaf in de twee filialen van Volvo Cappendijk: Terneuzen en Goes. Uit de fotografie die we creëren komt het professionele karakter van Volvo naar voren. Net als de persoonlijke eigenschappen van Cappendijk. Dat betekent in het eerste geval dat we o.a. de kwalitatieve werkplaatsen van Volvo Cappendijk weergeven. In de tweede plaats laten wij de klantvriendelijkheid van beide vestigingen zien.

Advies

Nu de online marketing van Volvo Cappendijk als een geoliede machine loopt starten we de volgende fase. In een strategische adviessessie kijken we samen naar vervolgstappen, zoals het bouwen van een custom online platform, een webapplicatie en signing. Hierbij komen al onze specialismen wederom samen. Vijf versnellingen: van strateeg naar developer, via de online marketeer en designafdeling naar content creatie. Een opdracht waar we graag vol gas voor geven! … Genoeg woordspelingen. Je begrijpt het: we werken graag aan dit soort opdrachten. Wat kunnen we voor jouw merk betekenen?