fbpx
BlackDesk blog banner - Even wat reclame voor onszelf

Even wat reclame voor onszelf

Het is alweer januari. Hét moment voor goede voornemens. Wat kilootjes minder; je kent het wel. Nou, wij beginnen er mooi niet aan. BlackDesk gaat lekker. Dus voor ons geen detox of dieet begin 2021. Toegegeven: we zijn (in aantal) gegroeid vorig jaar. Onne, Kevin en Thomas kwamen BlackDesk versterken! Oh en van Thomas hebben we door Corona nog geen lekkere foto kunnen schieten. Vandaar een professioneel schetsje.

Maar goed, we zitten lekker in ons vel en daarom wat reclame voor onszelf!

Development op onze sloffen
Vorig jaar kwam er een extra webdeveloper in ons team. Een Brabander uit het pittoreske Hoogerheide. Nou... deze man kan er wat van. Hij developt op z’n sloffen. Serieus. Een altijd positieve collega. Al moest hij wel even wennen aan het vaste ritme zegt hij zelf. Kevin startte bij BlackDesk direct na zijn opleiding. “Tijdens de studie had je flexibele uren. Nu ben ik ’s avonds laat klaar. Dat was wel even wennen.” Gelukkig voor Kevin is hij (soms iets te) snel van A naar B. “Als ik om half 8 mijn deur uitstap, mijn bolide start en richting Goes rij dan sta ik precies om 8 uur op kantoor. Files heb je eigenlijk niet, óók niet voor het thuiswerk-tijdperk; dus je kunt lekker doorrijden.” Nu horen wij te zeggen: “Pas op voor boetes hè Kev...” Kevin is nogal een autoliefhebber en snelheidsduivel namelijk. Bij deze dus.

Wat doet een BlackDesk webdeveloper zoal op een dag? “Je kunt het takenpakket opdelen in twee categorieën; het ene deel is supportwerk en het andere is development. Supportwerk is heel divers: een klant krijgt geen e-mail binnen, er moet een nieuwe webserver ingesteld worden, die ene knop mag toch net even een andere kleur krijgen of er moet extra functionaliteit toegevoegd worden aan de website. Het development werk bestaat daarentegen uit één ding, en dat is een nieuwe website ontwikkelen. Hier gaat de meeste tijd van de week in zitten."

Inkt zit in ons bloed
In 2020 maakten we ook kennis met onze nieuwe copywriter. Onne lijkt zijn beroep wel érg letterlijk te nemen. Inkt zit hem in het bloed. Deze getatoeëerde tekstschrijver is bovendien onze fotograaf. Hij creëert dus uiteenlopende content voor onze klanten. En Onne typt af en toe een blog voor BlackDesk... Dit jaar verhuist hij vanuit Rotterdam naar zijn geboorteplaats Middelburg. “Terug naar huis. En bij BlackDesk voelt het eigenlijk ook als thuiskomen. Het is een leuk team. We vullen elkaar dankzij verschillende expertises goed aan. Ik was tot voor kort zzp’er en miste het werken in teamverband. Nu kan ik bijdragen aan een groter creatief doel. ”

Wat de copywriter zoal doet op een dag? “Voor uiteenlopende klanten schrijf ik webcontent, creëer ik een nieuwsbrief, of bedenk ik teksten voor campagnes. Fotografie-opdrachten bestaan vooral uit portretten en bedrijfsreportages. Het mooiste is natuurlijk wanneer ik een website terugzie waaraan ik zowel tekstuele- als fotografische content heb bijgedragen.”

Cool as ice
Nog zo’n aanwinst: Thomas, onze online marketeer! Gewoon uit Goes. Althans, hij is er niet geboren maar wel getogen. Toch Thomas? Hij ziet in ieder geval heel veel van onze stad. “De fietstocht duurt van huis naar BlackDesk ongeveer 10 minuten. Als het kan breng ik de kids naar de opvang dus dan is het ritje wat langer. Op sommige dagen kom ik in Goes-West (daar woon ik), in Goes-Zuid (school), Goes-Oost (BlackDesk) en Goes-Noord (sport).”

Druk maar toch met het hoofd koel: “Geen dag is hetzelfde. Op het ene moment ben ik een social kalender aan het schrijven, het andere moment een zoekwoordenonderzoek aan het uitvoeren. Vervolgens weer nieuwsbrieven en social berichten inplannen, om daarna advertenties in te stellen op Facebook of Google Ads. Dan moeten bepaalde zaken ook nog gerapporteerd worden (cijfers meten etc). Van alles wat dus!”

Tot slot: ken je dat verhaal van de online marketeer die viel voor onze marketing? Komt ie: “Ik volgde BlackDesk via social media en kreeg altijd een blij gevoel bij het lezen en zien van de uitingen:

Het is een combinatie van de taal die wordt gesproken, de energie die wordt uitgestraald en de creativiteit die je overal in terug ziet komen.”

 

 

Tags

Bureau.