fbpx

Vrij baan aan creativiteit.

Vanaf het moment dat Dockwize ons uitnodigde voor een pitch, wisten we dat het een uitgelezen kans was om te laten zien we wat als marketingbureau in huis hebben. Dockwize is een initiatief van HZ University of Applied Sciences, NV Economische Impuls Zeeland en Provincie Zeeland. Samen stimuleren zij innovatieve ideeën in de regio en geven zo creativiteit vrij baan.

We ontwikkelden een stijl voor het platform Get Unlocked die dynamisch en vernieuwend is, maar toch naadloos aansluit op de huisstijl van Dockwize. Het resultaat: een herkenbare en merkwaardige uitstraling die precies past bij Dockwize’s innovatieve karakter.

Uitdaging ontgrendeld.

Het was een uitdagend project, dat we opdeelden in mijlpalen en koppelden aan verschillende specialisten. Denise heeft zich gericht op concepting en art directing, waarna designer Jurgen zich bezighield met het ontwikkelen van het webdesign, het logo, de animatie en het brandbook. Daarnaast heeft hij promotie-templates ontwikkeld die Dockwize zelfstandig kan inzetten ter promotie van het event/challenges. Aart heeft de wire framing verzorgd en Leo was verantwoordelijk voor development. Ricky hield alles in goede banen als projectmanager.

Huisstijl.

Het platform wordt ondersteund door een huisstijl die is ontworpen binnen het kleurgebruik van Dockwize, maar dan tegengesteld. Terwijl Dockwize voornamelijk een gele of witte achtergrond gebruikt, wordt in de stijl van Get Unlocked dus voornamelijk een zwarte achtergrond gebruikt. De gele accenten zijn heel opvallend en trekken in het voorbijgaan direct de aandacht, waardoor de stijl uniek en herkenbaar is.

Combinatie met andere merken.

Een bijzonder kenmerk van de huisstijl van Get Unlocked is dat het logo gebruikt kan worden in combinatie met andere merken. Dit is handig in verband met toekomstige challenges en evenementen.

Stijlelementen.

Ook bevat de nieuwe huisstijl een aantal stijlelementen, bedoeld voor zowel online als offline communicatiemiddelen. Ze zijn ondergebracht in twee categorieën, namelijk:

  • Stijlelement 1 bestaat uit de letters ‘U’, ‘N’, ‘C’ en ‘D’, gebaseerd op de letter ‘D’ van Dockwize.
  • Stijlelement 2 bestaat uit het woord ‘lock’. De letters uit het logo zijn verschoven, zodat de vorm lijkt op een draaiend cijferslot.

Platform.

Koppelingen.
Voor het succes van de evenementen rondom Get Unlocked is een goede informatievoorziening natuurlijk essentieel. Daarom is er binnen het platform voor gezorgd dat bezoekers gemakkelijk relevante formulieren bereiken, zoals inschrijvingen voor challenges. Dankzij de integratie en koppeling naar Mailchimp worden nieuwe inschrijvingen ook automatisch verwerkt. Hierna blijven geïnteresseerden eenvoudig op de hoogte van updates rondom aankomende evenementen van Get Unlocked.

User first.
Op de challenges-pagina’s wordt gebruikgemaakt van animaties en gifjes. Hiermee worden de opgaven dynamisch en aantrekkelijker gepresenteerd. Tegenwoordig worden steeds vaker timers ingezet om af te tellen naar de startdatum van een evenement. Voor een moderne gebruikerservaring hebben we hier dus extra aandacht aan besteed.

Tot slot is het voor het team van Dockwize nu zelf mogelijk om elke pagina van het Get Unlocked platform aan te passen naar individuele voorkeuren.

Powered by.

Agile marketing.
Dockwize is erg blij met de flexibiliteit die we hen dankzij onze agile marketing werkwijze geven. Het eerste Get Unlocked event en de datum waarop dit plaatsvindt, staat nog niet vast. Daar hebben tijdens het traject rekening mee gehouden en Dockwize waardeert dat.

Netwerk.
Door regelmatig contact is er intussen zelfs een hechte band ontstaan. Wat betekent dat we niet alleen met elkaar over het project Get Unlocked communiceren, maar ook zijn uitgenodigd voor borrels en Fuck Up Nights. Tijdens onze laatste meeting kregen we zelfs complimenten van contactpersonen Arieke en Kitty. Ze zijn onder de indruk van hoe goed we hun ideeën hebben vertaald naar creatieve middelen.

Evaluatie.

BlackDesk is enorm trots op wat we hebben bereikt met Get Unlocked. Bovendien zijn wij blij dat we hiermee bijdragen aan het stimuleren van innovaties binnen de thema’s energie, food en water in Zeeland. Het is altijd fijn om te horen dat onze klanten tevreden zijn! En wie weet wat de toekomst nog meer voor ons in petto heeft met Dockwize!

Get ready!

Ontdek de website van Get Unlocked hier.
De key tot marketingsucces? Neem contact op.