fbpx

Situatieschets.

Kappelle is op zoek naar een marketingpartij waarmee ze voor een langere tijd kunnen samenwerken. Wij, een creative digital agency uit Goes, pakken deze uitdaging vanzelfsprekend met beide handen aan. Het resultaat is een strakke, frisse en professionele rebranding. Met een meertalige custom website voorzien van veel call to actions, én een goede start van een hopelijk langdurige samenwerking.

Marketingadvies.

BlackDesk begon het project met een uitgebreide analyse van de huidige website en het oorspronkelijke merk: Kappelle Onroerend Goed. Na gesprekken met het bedrijf en onderzoek naar de doelgroep, presenteerden wij een rebranding die past bij hun klasse. We adviseerden een naamswijziging en hebben het dienstenpakket vervolgens strategisch ondergebracht in labels, namelijk: Kappelle Makelaars, Kappelle Taxateurs, en Kappelle Vastgoedmanagement.

(Web)design.

Het team van BlackDesk bestaat uit verschillende teams en specialisten, elk met een eigen expertise. De artdirector en designstudio hebben allereerst hard gewerkt aan het ontwerpen van een wireframe en bijpassend webdesign, waarin alle specialismen van Kappelle goed naar voren komen. 

De designers zijn aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een nieuwe logo en huisstijlmiddelen, perfect aansluitend bij de nieuwe identiteit van Kappelle. Hieruit komen middelen voort die Kappelle breed kan inzetten, zoals visitekaartjes, briefpapier, e-mailhandtekeningen en Te Koop-borden.

Webcontent.

Beeldtaal
Beeldende content – naast fotografie in dit geval ook video – is een belangrijk onderdeel in deze custom website. We hebben meerdere shoots op locatie gedaan. Zowel bij alle vestigingen van Kappelle als representatieve woningen waar we sfeerimpressies vastlegden met figuranten. Daarnaast hebben we een serie portretten gemaakt voor de vestigingspagina’s en een headervideo ontwikkeld waarin zowel de werkgebieden als de vastgoedprofessionals van Kappelle duidelijk naar voren komen.

Communicatietoon
Uitnodigende, informatieve webteksten zijn van groot belang om de boodschap van een merk als Kappelle effectief over te brengen (en nieuwe leads voor hen te genereren). Nadat voldoende input was verzameld en de tone-of-voice was afgestemd, is het schrijven van teksten begonnen. Gaandeweg het proces is er door de tekstschrijver nauw samengewerkt met het designteam en developers om ervoor te zorgen dat de teksten perfect aansluiten op het webdesign en de visuele elementen.

Development.

BlackDesk heeft tijdens de development-fase veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid en conversiegerichte elementen van de website. Met als doel dat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren en contact kunnen opnemen met Kappelle. Er is een API-koppeling gemaakt naar het Realworks-CRM, zodat het woningaanbod direct in de website zichtbaar is. Daarnaast hebben we aandacht besteed aan de zoekmachine-optimalisatie van de website.

Het was een wens vanuit Kappelle om de website in meerdere talen te ontwikkelen. Een vraagstuk dat zowel invloed had op de content als techniek. We zijn blij dat we dit voor hen konden realiseren. De website is hierdoor beschikbaar voor de verschillende doelgroepen van Kappelle: zowel lokale particulieren als expats, projectontwikkelaars, ondernemers en vastgoedbeleggers.

Eindresultaat.

Een leuke anekdote om toe te voegen: de mannen van Kappelle zijn gek op Zeeuwse oesters. Toen het webdesign eenmaal rond was en wij startten met dit traject, hebben we dat passend gevierd en kregen ze onverwacht een pakketje oesters namens ons toegestuurd.

Het contact is dus goed en Kappelle krijgt zeer positieve reacties op het eindresultaat. Kappelle.nl wordt ervaren als een aantrekkelijke, strakke website. Het is een flinke stap vooruit in vergelijking met de vorige huisstijl en website. Inmiddels zijn we begonnen aan maandelijkse social media-begeleiding en kwartaal-nieuwsbrieven voor Kappelle. Daarnaast pakken we nu door met de ontwikkeling van een verkoopadviesdocument en woningbrochure voor hen. We ervaren het als een fijne samenwerking en hopen nog veel mooie dingen te realiseren in de toekomst.

Als je een uitdaging hebt, heb je een kans om te groeien. En als je daar hulp bij nodig hebt, zijn wij er om te ondersteunen. Neem contact op om de eerste stap te zetten.