fbpx

‘Niet lullen maar poetsen.’

De eerste stap in een traject als deze is het bestuderen van de bestaande identiteit en het identificeren van sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen. Er is informatie over de doelgroep verzameld en gekeken naar de missie en visie van Lagerweij & Fonk. Gevolgd door het vaststellen van doelstellingen (en het naleven daarvan). Niet lullen maar poetsen dus, zoals ze dat rondom Rotterdam zeggen. 

In dit proces zijn de specialisten van strategie, design, copywriting, fotografie en development zijn elk aan bod gekomen. Ter realisatie van:

  • Visuele identiteit
  • Webcontent
  • Custom website

Bouwen aan een nieuwe identiteit.

BlackDesk heeft voor Lagerweij & Fonk een nieuwe visuele identiteit ontwikkeld. Dit betekende een logo, typografie, kleuren en beeldtaal die de vernieuwde identiteit van het merk weerspiegelen. We noemen dit in marketingjargon ook wel het creëren van een huisstijl. De nieuwe stijl is vervolgens vertaald is naar visitekaartjes, briefpapier, e-mailhandtekening, te koop borden en een prachtige website. 

Het nieuwe logo van Lagerweij & Fonk is een doorontwikkeling van het oorspronkelijke logo. Er is gekozen voor een woordmerk met label. Qua kleuren hanteren we donkerblauw, wit en donkergroen (als steunkleur), wat wordt geassocieerd met de emoties: vertrouwen, goedheid en stabiliteit. De beeldtaal is dus zo ontworpen dat deze betrokkenheid en interesse oproept bij de doelgroep.

Doordachte content.

Over de doelgroep van Lagerweij & Fonk gesproken; het publiek beperkt zich niet alleen tot de particuliere woningkopers en -verkopers, maar omvat ook de zakelijke markt, investeerders en beleggers in Lansingerland. In de webteksten is daar uitgebreid aandacht aan besteed.

Alle makelaarsdiensten zijn voorzien van informatie en uitnodigende call to actions. De communicatietoon is eigentijds, maar houd tegelijkertijd rekening met het hogere segment. Een ‘chique je-vorm’ zoals opdrachtgever Martin Lagerweij het zelf noemt.

Aansluitend hebben wij een corporate shoot gedaan voor Lagerweij & Fonk. De fotografie sluit naadloos aan op de informatie en uitstraling van het merk en ondersteunt de beeldtaal die zij willen uitstralen. De fotografie is alvast toegepast in de nieuwe website, en zal in de toekomst ook gebruikt worden voor woningbrochures en andere marketingdoeleinden.

Makelaarswebsite.

Voor Lagerweij & Fonk is een op maat gemaakte makelaarswebsite ontwikkeld, gebaseerd op het WordPress CMS. De website heeft een responsieve lay-out, een eenvoudig te gebruiken back-end systeem, integratie van contactformulieren en overzichtelijke navigatie. Afdelingen design en development hebben dit uitstekend op elkaar afgestemd met als uitkomst: optimale gebruiksvriendelijkheid.

Bovendien heeft de website van Lagerweij & Fonk een Realworks-koppeling, waardoor de aanbod-pagina van de website altijd up-to-date is met de meest recente informatie over de beschikbare panden.

Evaluatie.

De opdrachtgever, Lagerweij & Fonk Makelaars, is erg tevreden met het eindresultaat. Contactpersonen Martin en Patricia waren fijne mensen om mee samen te werken. Ze zijn erg blij met de nieuwe stijl en de website die er nu staat. De website is ook volgens projectleider Ricky een succes geworden. “Net even anders dan de standaard. Het kleurgebruik is erg tof en het minimalistische karakter spreekt aan.”

Een leuke anekdote die naar voren komt is dat de communicatie verloopt op z’n onvervalst Rotterdams, heerlijk! Dit geeft aan dat er een goede verstandhouding was tussen BlackDesk en Lagerweij & Fonk Makelaars.

Ook toe aan een makelaarswebsite? Laten we samen de woningmarkt veroveren! We kijken ernaar uit van je te horen. Bel ons voor een goed gesprek!