fbpx

Jouw stem heeft kracht.

Onze strategie was de promotiecampagne een unieke en opvallende twist te geven, vanuit de boodschap: “Jouw stem heeft kracht”. Binnen de nu lopende verkiezingscampagne is BlackDesk verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het complete promotieconcept. We hebben een brede marketingmix geïmplementeerd, waaronder een website, sociale media, e-mailcampagnes, krantadvertenties, billboardreclame en videocommercials.

Videocommercials.

Een belangrijke uitdaging was het bereiken van stemgerechtigden die niet (of in mindere mate) politiek geëngageerd zijn. Het team van BlackDesk ging daarom aan de slag met het ontwikkelen van een campagnebeeld voor elke generatie, waaronder gen-Z, millennials, pragmaten, gen-X en babyboomers. Dit resulteerde in vijf commercials, ieder met een eigen thematiek en uitwerking.

Babyboom tot gen-Z.

BlackDesk richt zich tijdens de campagne dus bewust tot verschillende leeftijdscategorieën. In samenspraak met de Provincie Zeeland hebben we politieke thema’s vastgesteld die leven onder de verschillende doelgroepen. Onderwerpen bestaan onder andere uit stikstofproblematiek, woningbouw, onderwijs, openbaar vervoer, toerisme (en meer). Vanuit deze strategie probeert BlackDesk zoveel mogelijk kiezers te informeren over de politieke agendapunten en ambities van de verschillende partijen in aanloop naar de verkiezingen op 15 maart 2023.

Zeelandstemt.nl

Om de verkiezingscampagne optimaal te ondersteunen, creëerden we een interactieve website op zeelandstemt.nl, waar bezoekers terechtkunnen voor meer informatie over de Provinciale Statenverkiezingen. Zwevende kiezers hebben een stemhulp tot hun beschikking. Er is een agendafunctie en actueel-pagina voor kiezers die betrokkenheid zoeken. De nadruk ligt op digitale toegankelijkheid en inclusiviteit. Daarom zijn de webteksten geschreven op B1 taalniveau, bedoeld voor álle Zeeuwen.

Campagnetijd.

Voorafgaand aan de lancering creëerden we marketinguiting voor social media-platforms, zoals Facebook, Instagram en Snapchat. De social media-aanpak is niet alleen gericht op advertising, maar ook op organische publiciteit tijdens de piekperiode van de campagne. Onze fotograaf schoot beelden van een jongerenpanel door “Jouw Zeeland” en foto’s van de campagne kick-off. Daarnaast hebben we driehoeksborden en krantadvertenties geplaatst, video’s met vragen van Han Polman (commissaris van de Koning) gedeeld en we lieten een Volkswagen T1 met een lcd-scherm rondrijden door de provincie om aandacht te trekken voor de campagne.

Het resultaat.

Ons team van strategen, projectmanagers, designers, developers, copywriters, online marketeers, foto- en videografen heeft hard gewerkt om tot dit resultaat te komen. De specialisten waren verantwoordelijk voor de opzetten van de strategie, het ontwikkelen van de campagnestijl, het scripten van de video’s, de online marketingcampagne, de fotografie van lijsttrekkers en figuranten uit verschillende generaties, de technische ontwikkeling van de website, het schrijven van webteksten en het projectmanagement.

We ervaren dit project als een geweldige uitdaging en een groot succes. Onze creatieve aanpak en het inzetten van de juiste marketingmiddelen heeft geleid tot een campagne die momenteel zichtbaar impact maakt. Het mooiste compliment dat we konden krijgen komt vanuit de Provincie, namelijk de opmerking dat ze dit zelf de mooiste verkiezingscampagne tot nu toe vinden.

Tijd om uit te blinken? Nodig ons uit. We onthullen graag wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.