fbpx

Cirkl, het meest innovatieve platform voor makelaars sinds Funda. 

Hittegolf voor de woningmarkt, op zoek naar verkoeling.

Het is inmiddels overduidelijk. De woningmarkt raakt steeds verder overspannen. Het evenwicht tussen vraag en aanbod is verstoord: meer dan de helft van de woningzoekenden heeft moeite met het vinden van een betaalbaar huis. En hoe zit het met de makelaars? Die krijgen direct honderden bezichtigingsaanvragen binnen voor een woning zodra deze op de markt komt.

Nu zou je denken: “Maar worden die makelaars dan niet slapend rijk?”. Zeker niet. Als makelaar verdien je pas iets bij de aankoop of verkoop van een pand. En door het historisch woningtekort krijg je misschien wel meer opdrachtgevers, maar er vinden steeds minder transacties plaats. Bovendien hebben makelaars onderling te maken met moordende concurrentie en moeten steeds meer hun best doen om het hoofd boven het maaiveld uit te steken. 

“Opportunity knocks.”

Nu meer dan ooit is het essentieel om als makelaar goed te kijken naar je onderscheidend vermogen. Want waarom kiest een woningzoeker voor jou? Wat heb jij te bieden dat je concurrenten niet hebben? 

Veel makelaars denken tegenwoordig goed na over een passende online strategie. Een nette website, slimme e-mail automatisering, bruisende social media-kanalen en efficiënte zoekmachinemarketing zijn hulpmiddelen die door nagenoeg elke makelaar worden ingezet. Met deze standaard aanpak red je het vandaag waarschijnlijk nog wel. Maar morgen ook nog? 

Bij BlackDesk zijn we continu bezig met het spotten van trends en ontwikkelingen in het makelaarslandschap. Juist in deze oververhitte woningmarkt zien we mooie kansen voor innovatieve makelaars. Mogelijkheden waarmee zij hun klanten nóg beter kunnen helpen.

Ben jij ook zo’n makelaar met lef? Mooi! Dan vertellen we je graag meer over Cirkl, het meest innovatieve platform voor de huizenmarkt sinds Funda. 

Cirkl brengt de woningmarkt weer in beweging.

De meeste huizenbezitters met verhuisplannen denken er hetzelfde over. Eerst kopen, dan verkopen. Maar wat nou als iedereen dat doet? Uiteindelijk zitten we dan allemaal op elkaar te wachten. Zo’n lineaire woningmarkt komt uiteindelijk tot stilstand. En dat is voor niemand leuk. Kan het niet anders? Gelukkig wel!

Cirkl is een nieuw platform voor woningzoekers en makelaars. Het geeft huizenjagers toegang tot een uniek en exclusief woningaanbod én het is de perfecte tool voor makelaars om woningzoekers te activeren. Hoe dat in z’n werk gaat? Heel simpel. 

Cirkl voor woningzoekers.

Je zet eerst je eigen huis op Cirkl en kunt vervolgens zien wie dat nog meer heeft gedaan. Zo heb je toegang tot een exclusief woningaanbod. Namelijk dat van mede-woningzoekers met een huis in de verkoop. Je verkoopt je huidige woning pas als je een nieuwe woning hebt gevonden. Tegelijk oversteken dus. Zo worden kopers ook automatisch verkopers en is er weer doorstroming in de markt. Eindelijk! Je kunt het zien als een soort verkoopproces onder voorbehoud. Niet je oude schoenen wegdoen voordat je een nieuw paar hebt, zeg maar. Je verkoopt je woning bovendien precies zoals jij dat wilt, onder je eigen voorwaarden. Het is tenslotte jouw huis, toch?

Cirkl voor makelaars.

Cirkl is de ideale tool voor makelaars om zo veel mogelijk woningzoekers te activeren. Met Cirkl kun je al jouw klanten direct toegang geven tot een exclusief woningaanbod. Daarnaast neem je twijfel over het verkopen van woningen weg en stimuleer je de aankoop van nieuwe huizen. Het gevolg? Meer opdrachten! Het mooie is dat je in één klap je zoekersbestand kunt uploaden zodat iedereen die zich bij jouw makelaarskantoor heeft ingeschreven gebruik kan maken van de unieke dienstverlening van Cirkl. Vervolgens kun je alle woningzoekers persoonlijk uitnodigen. Misschien verzend je de uitnodigingen liever in aparte groepen; ieder gekoppeld aan een eigen makelaar. Ook dat kan!

Uiteraard maak je samen met jouw klanten afspraken over de werkzaamheden die je gaat verrichten in combinatie met Cirkl. Heeft je klant een woning gevonden? Nice! Dan kun je meteen aan de slag met het aankoopproces van de nieuwe woning én de verkoop van de oude woning via Cirkl.

Functionaliteit.

De gebruikerservaring van Cirkl is een ware verademing. Dat kun je gerust van ons aannemen. In de Cirkl-app vind je een handig en overzichtelijk dashboard met alle noodzakelijke functies zoals: een verkoopdossier, een berichtencentrum en een biedingstool. Maak je gebruik je Realworks? Koppel dan naadloos je Realworks-account aan Cirkl voor extra functies en nog meer gemak!

Kosten.

We horen je al denken. Allemaal leuk en aardig, maar wat gaat dat kosten? Goed nieuws, het valt reuze mee. Het aanmaken van een account is geheel gratis. Cirkl werkt verder op basis van ‘no cure, no pay’. Je betaalt alleen een nominale succes-fee bij een geslaagde aankoop. Dit bedrag wordt pas bij de makelaar in rekening gebracht nadat de aankoop definitief is. Besluit je klant om de woning van Cirkl te halen of deze ergens anders aan te bieden? Dan wordt de cirkel doorbroken en zal er een exit-fee moeten worden betaald. Wel zo eerlijk.

Conclusie

Kortom, Cirkl werkt heel eenvoudig. Het is wat ons betreft dé oplossing voor situaties waarbij woningzoekers op elkaar aan het wachten zijn. Alle makelaarskantoren in Nederland (en hun klanten) kunnen profiteren van Cirkl. We kunnen het niet anders zeggen: we verwachten nog veel moois van Cirkl als één van de meest innovatieve platformen voor makelaars en woningzoekers. Eindelijk is er weer zicht op beweging in de woningmarkt!

Advies nodig?

BlackDesk en makelaars zijn een perfecte match. We hebben al heel wat makelaarskantoren mogen helpen met slimme creativiteit. We weten goed wat werkt (en wat niet) en hoe we jouw onderscheidend vermogen kunnen laten uitblinken. We maken je merk onweerstaanbaar.

Lijkt Cirkl je wel wat? Heb je misschien al een account aangemaakt? Als je wat hulp kan gebruiken met de implementatie ervan kan ons team je uiteraard verder adviseren over de mogelijkheden. Neem gewoon even contact met ons op! 

Tags

Makelaars.