BlackDesk

Hoezo social mediamarketing uitbesteden?

Group 51788

Herken jij het volgende scenario? Je wil de betrokkenheid van klanten vergroten. Daarom ben je actief op social media. Er staan al best wat berichten online, maar echte resultaten blijven uit. Je begint jezelf af te vragen of het nog wel zin heeft. Is de content goed genoeg? Bereik ik de gestelde doelen? En is het de investering waard? Een simpele oplossing is binnen handbereik, namelijk het uitbesteden van social mediamarketing. Er zijn genoeg redenen om dit te doen. Daarom zetten we ze voor jou op een rijtje.

Bespaar tijd, geld en energie.

Het onderhouden van zakelijke social mediakanalen vraagt tijd van de collega’s die het intern als taak toegekend krijgen. Vaak zijn het steeds dezelfde werknemers die de contentkalenders schrijven. Daardoor treden zij op den duur in herhaling. Niet gek ook, het kost simpelweg moeite om unieke content te bedenken.

Stel, je zou dit uitbesteden? Dat scheelt tijd, geld en energie. Een marketingbureau:

Kan namelijk goed én aantrekkelijk schrijven.
Doet minder lang over content dan je eigen werknemers.
Begrijpt waarom zij een bericht voor jou opschrijven.
Jij (of je communicatieafdeling) levert de kern van de boodschap aan, zoals belangrijke updates, of een nieuwe richting die het bedrijf op wil gaan. En terwijl de marketingpartner waarmee je samenwerkt aan de slag gaat, kunnen jouw werknemers hun tijd weer beter besteden.

Experts weten wat ze doen.

Copywriters weten hoe ze moeten schrijven, maar ook waarom en wanneer. Dat wordt bereikt door vooraf de juiste vragen te stellen. Wil je bijvoorbeeld dat een bericht bijdraagt aan een algehele campagne? Is de boodschap puur informatief bedoeld voor volgers? Of is het doel meer naamsbekendheid en verkeer naar je website creëren?

Met wat hulp gaat de rest vanzelf: planning, bereik en het boeken van resultaat. Een online marketeer zorgt er namelijk voor dat jouw content door de juiste personen wordt gezien. Hij of zij weet lezers aan te sporen om actie te ondernemen (meer lezen, contact opnemen, overgaan tot de aankoop van een product of dienst).

Meer resultaat uit content halen.

Kortom, door social media uit te besteden aan marketingspecialisten, weet je zeker dat het voortaan goed gebeurt. Specialisten hebben dit veel vaker gedaan, met meer creativiteit en effectiviteit. Nog steeds niet overtuigd? Vraag jezelf dan eens af wat stilstand of zwakke content je bedrijf oplevert …

Goede content daarentegen is een visitekaartje voor je bedrijf. Door goede content te delen krijg jij de expertstatus in jouw vakgebied. Dat leidt tot meer vertrouwen vanuit je klanten. Als een bericht prikkelt of aansluit bij de verwachting van potentiële klanten, boek je méér resultaat. Precies het doel van zakelijke social media.

Voor merken die durven.

BlackDesk is de perfecte partner voor het creatief inzetten van social mediamarketing. Niet voor niets openen wij onze website met de slagzin ‘Briljante branding, creatieve campagnes & waanzinnige websites.’

Laat maar eens zien? Goed! Een voorbeeld van onze eigen kanalen. Zoals hier te zien heeft BlackDesk 671 volgers. Op onderstaande post telden wij 658 weergaven. Dat betekent dat meer dan 98% van onze volgers deze post heeft gezien (!)

Wat ook opvalt, is dat wij áltijd met een huisstijl werken. De content van BlackDesk oogt herkenbaar, wat ons social mediaprofiel versterkt. Dat bereiken we door verschillende disciplines te combineren, met een supertof resultaat.

Samenvattend.

Nog één keer in het kort. Als jij (of een werknemer) altijd de eigen social mediaberichten schrijft, ontstaat er na verloop van tijd een patroon. Daar is op zich niets mis mee, maar besef wel dat dit gebeurt. Het kan ervoor zorgen dat je social mediastrategie eentonig wordt, zonder echte resultaten. BlackDesk biedt een frisse blik! We zijn objectief en maken goed doordachte, unieke content.

Advies nodig?

BlackDesk en social mediamarketing is de perfecte match. Wij hebben al heel wat bedrijven mogen helpen met social media. We weten goed wat werkt (en wat niet) en laten jouw onderscheidend vermogen daardoor uitblinken. We maken je merk onweerstaanbaar!

Lijkt het uitbesteden van social mediamarketing je wat? Ons team adviseert je graag over de mogelijkheden. Neem gewoon even contact met ons op!

Agile marketing: <span class="font-weight-normal">snel inspelen op veranderingen.</span>
Agile marketing: snel inspelen op veranderingen.
KPI’s onthuld: <span class="font-weight-normal">meet het succes van jouw marketing.</span>
KPI’s onthuld: meet het succes van jouw marketing.