BlackDesk

Justin, leerling designer.

justin-header-blackdesk

Tussen de hectiek van BlackDesk, waar elke dag draait om creativiteit en impact maken, schuilt een verhaal dat verder gaat dan marketing. Dit is het verhaal van Justin, een teamlid dat zijn weg naar ons vond in ’23. Zijn ambitie om grafisch vormgever te worden krijgt bij BlackDesk een kans. Het is een inspirerend voorbeeld van zelfontplooiing en durf.

9D6A3557 kopie
9D6A3465 kopie

Justin, leuk dat je dit interview wilt doen. Je bent hier zes maanden geleden gestart. Hoe vind je het tot nu toe bij BlackDesk?

“Ik vind het heel goed gaan. Voor mijn gevoel heb ik ook veel meer te doen dan op mijn vorige leerplek. Bij BlackDesk kan ik werken met Adobe Illustrator, InDesign en Photoshop. Ik vermaak me hier wel.”

Ik kan zien dat je goed in je vel zit. Zijn er bepaalde dingen die je leuk vindt hier? (Dat kan van alles zijn.)

“Ik vind het leuk om te oefenen met Illustrator, zoals het maken van artwork en posters. Nu maak ik bijvoorbeeld een ondergaande zon in Vietnam, met bergen, water en een vissersboot.”

Zou je dat ook met Photoshop kunnen doen?

“Nee, dat is meer bedoeld voor fotobewerking. In Illustrator kun je bijvoorbeeld scherpe randen maken met de pen-tool.”

Is dit je eerste ervaring met Illustrator?

“Ik had al eens wat instructies bekeken op Youtube, maar ik vond het lastig. Als ik nu ergens niet uitkom kan ik de hulp inschakelen van Denise.”

Fijn denk ik, dat directe contact met collega’s. Hoe vind je het eigenlijk om onderdeel te zijn van een team?

“Het voelt nu meer als een baan dan bij mijn vorige leerplek. Dat was een dagbesteding in Middelburg waar vooral jongeren met een stoornis of beperking rondliepen en twee begeleiders.”

Wat vind je het leukst aan grafische vormgeving?

“Het tekenen. Nu doe ik dat nog aan de hand van tutorials maar het is de bedoeling dat ik zelf leer ontwerpen. “

Heb je een favoriet ontwerp dat je hier hebt gemaakt?

“Een soort vlammetje. Ik zal je het voorbeeld laten zien, want ik vind het lastig uitleggen.”

vlammetje-justin-blackdesk vlammetje-justin-blackdesk

Dat ziet er goed uit. Hoe lang ben je met zo’n ontwerp bezig?

“Dit was best moeilijk. Er zitten heel veel lagen in, met verschillende kleuren en gradients. Ik denk dat ik hier twee dagen aan gewerkt heb.”

Je werkt halve dagen bij ons. Dus dat is omgerekend 8 uur. Ik vind het knap. Merk je zelf dat je hier steeds beter in wordt?

“Ja, ik heb voor mijn gevoel al veel geleerd door het (na)maken. Ik vind het heel leuk om met gradients en diepte te werken.”

Als onderdeel van je leerwerkplek ga je een opleiding volgen. Wat heb je op het oog? 

“Mediavormgeving via het LOI.”

Het is een opleiding van minimaal vijf maanden. Stel nu dat dit traject voorbij is en je een diploma op zak hebt, wat is dan jouw ideale werkplek?

“Ik weet niet hoe het verder loopt, maar ik zou graag een baan willen als grafisch vormgever bij een reclamebureau.”

justin-blackdesk-header-3 justin-blackdesk-header-3

“Als je ergens voor het eerst komt, is het in het begin lastig. Maar naarmate je er vaker komt wordt het makkelijk. Je zult zien dat het dan vanzelf beter gaat. Zo is het in elk geval bij mij.”

Ik weet dat je een fanatieke Ajax-supporter bent. Is dat van kinds af aan?

“Ja, mijn vader en broer zijn ook voor Ajax maar volgen het niet meer zo. Ik wel, ik kijk ieder weekend. Ik ben nog nooit in het stadion geweest, dat lijkt me heel druk. Ik kijk dus liever thuis.”

Nodig je dan ook vrienden uit om samen te kijken?

“Nee, want niet iedereen in mijn vriendgroep is Ajacied. Eentje is zelfs voor FC Groningen! Sommigen zijn niet geïnteresseerd in voetbal.”

Heb je nog andere hobby’s of activiteiten die je doet in je vrije tijd?

“Ik sport vier dagen in de week. Twee dagen in de week bij Duvefit en twee dagen voor mezelf. Bij Duvefit heb ik dan ook nog een gesprek met één van m’n begeleiders; Dominique en Marwin.”

Heb je iets geleerd bij DuveFit dat je nu kunt gebruiken bij BlackDesk?
“Vooral hoe ik moet omgaan met een nieuwe situatie.”

Dat gaat hartstikke goed. Wij zijn blij om je in het team te hebben en hopen dat je je ambities waar kunt maken. Wat zou je tot slot tegen andere jongeren willen zeggen die vergelijkbare uitdagingen hebben als jij?

“Als je ergens voor het eerst komt, is het in het begin lastig. Maar naarmate je er vaker komt wordt het makkelijk. Je zult zien dat het dan vanzelf beter gaat. Zo is het in elk geval bij mij.”

Justin-pauline-overleg-blackdesk
Justin-pauline-overleg-blackdesk-2
Margo Nije, <span class="font-weight-normal">Fotograaf.</span>
Margo Nije, Fotograaf.
Larissa Eikenhout, <span class="font-weight-normal">Designer.</span>
Larissa Eikenhout, Designer.