BlackDesk

In deze valkuilen trappen (bijna) alle makelaars

Blog-Valkuilen-voor-makelaars

De vastgoedmarkt is dynamisch, en als makelaar moet je je blijven ontwikkelen om concurrerend te blijven. Helaas vallen veel makelaars in dezelfde valkuilen als het gaat om hun merk en marketingstrategie. Zet je schrap, pak een kopje koffie en duik met ons in de veelvoorkomende misstappen die makelaars maken.

Valkuil 1: Een website vol huizen…

Een van de grootste valkuilen waarin makelaars trappen is het overmatig benadrukken van hun woningaanbod ten koste van hun dienstverlening. Begrijp me niet verkeerd; het is essentieel om het aanbod te tonen, maar het is even cruciaal om je diensten en unieke waardepropositie te belichten.

Huizenzoekers bevinden zich voornamelijk op grote platforms zoals Funda. Wanneer ze echter op de website van een makelaar landen, zijn ze vaak op zoek naar meer dan alleen een huis. Ze willen weten wie je bent, wat je aanbiedt en waarom ze voor jou zouden moeten kiezen.

Het is daarom van groot belang om je diensten prominent te presenteren. Of het nu gaat om aankoop, verkoop, taxatie of zoekservice, elk van deze diensten heeft een unieke waarde voor verschillende klantsegmenten. Door bijvoorbeeld een banner tussen het woningaanbod te plaatsen die je dienstverlening benadrukt, kunnen bezoekers gemakkelijk zien wat je naast het tonen van huizen nog meer te bieden hebt.

Dienstenpagina’s zijn je kans om je onderscheidende vermogen te tonen. Ze moeten duidelijk, overtuigend en aantrekkelijk zijn, zodat bezoekers zich kunnen inleven in de voordelen van het werken met jou.

Valkuil 2: Een over ons pagina zonder ziel

Mensen doen zaken met mensen. Een makelaar is een mensenmens.. toch? Een ‘Over Ons’ pagina die alleen wat namen en foto’s toont, doet je merk tekort. Potentiële klanten willen het verhaal achter het merk kennen. Wie zijn jullie? Waar geloven jullie in? Wat maakt jullie uniek?

Een sterke ‘Over ons’ pagina kan het vertrouwen van de bezoeker opbouwen, een emotionele connectie creëren en hen overtuigen om actie te ondernemen. Het moet de cultuur, waarden, missie en visie van het bedrijf weerspiegelen. Foto’s zijn goed, maar verhalen zijn beter. Deel anekdotes, successen, en zelfs uitdagingen die je hebt overwonnen.

Valkuil 3: Generieke slogans zonder echte betekenis

“Persoonlijk en betrokken” is een mooie slogan, maar wat betekent dat echt voor jouw kantoor? Zonder concrete voorbeelden zijn zulke termen slechts holle frasen. In plaats van te vertrouwen op generieke termen, vertel specifieke verhalen of geef voorbeelden van hoe je actief en betrokken bent bij je klanten.

Misschien heb je een klant geholpen die in een lastige situatie zat, of heb je een unieke aanpak ontwikkeld die het kopen of verkopen van een huis gemakkelijker maakt. Deze concrete voorbeelden geven leven aan je slogans en tonen je ware waarde.

Laat BlackDesk jouw makelaarskantoor transformeren

Bij BlackDesk begrijpen we de unieke uitdagingen en kansen van de vastgoedmarkt. Met ervaring in het werken met meer dan 40 makelaarskantoren in Nederland, hebben we de expertise om je merk te transformeren en je marketingstrategie te verfijnen. Of je nu een nieuw logo, een herontworpen website, of een volledige rebranding nodig hebt, wij staan voor je klaar. Laten we samenwerken en jouw makelaarskantoor naar een hoger niveau tillen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

E-mailmarketing voor makelaars: <span class="font-weight-normal">zo maak je jouw nieuwsbrieven effectief</span>
E-mailmarketing voor makelaars: zo maak je jouw nieuwsbrieven effectief
Je digitale aanwezigheid <span class="font-weight-normal">is cruciaal</span>
Je digitale aanwezigheid is cruciaal