BlackDesk
Prisma Scholengroep, Rebranding
Branding, Campagne, Design, Development, Online marketing

Visuele identiteit scholengroep onder de loupe.

Visuele identiteit scholengroep onder de loupe.

Aan BlackDesk de eer om Prisma scholengroep, een groep met 13 lokale scholen in Zeeland op een nieuwe, moderne manier te rebranden. We ontwikkelden (een) nieuwe merkidentiteit(en), velerlei identiteitsdragers en websites voor zowel de lokale scholen als de (bovenschoolse) groep.

prisma-scholengroep-logos-design-scholen-case-blackdesk prisma-scholengroep-logos-design-scholen-case-blackdesk
prisma-scholengroep-fotografie-kind-blackdesk-6
prisma-scholengroep-folder-design-case-blackdesk

Verschillende karakters, samengevoegd in één sterk merk.

Verschillende karakters, samengevoegd in één sterk merk.

Prisma scholengroep uit Zeeland telt maar liefst 13 lokale basisscholen met over alle locaties ruim 2.000 leerlingen. Prisma scholengroep biedt Katholiek, interconfessioneel en Montessori basisonderwijs in de gemeenten Borsele, Goes, Middelburg, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland en Vlissingen.

Uit diverse marketingbureaus werd BlackDesk gekozen als marketingpartner met als eerste verantwoordelijkheid de rebranding van de scholengroep in combinatie met de ontwikkeling van diverse nieuwe websites.

Met veel plezier werkten onze designers aan het eerste traject en kwamen we tot een nieuwe, moderne visuele identiteit voor zowel de scholengroep als de lokale scholen. Het resultaat: een grafisch aantrekkelijk merk / logo dat doorgevoerd wordt voor zowel de bovenschoolse groep als alle onderliggende merken.

De verschillende lokale scholen hebben ieder een eigen karakter, DNA, geur en kleur. Samen vormen zij een succesvolle scholengroep. Dit karakter werd op een visuele wijze in het nieuwe logo verwerkt. Een schaalbare identiteit voor de toekomst, met een (duidelijke) knipoog naar het verleden.

prisma-scholengroep-diploma-design-case-blackdesk
prisma-scholengroep-fotografie-kind-blackdesk-5
prisma-scholengroep-beeldbanner-case-blackdesk prisma-scholengroep-beeldbanner-case-blackdesk

De lokale scholen.

De lokale scholen.

BlackDesk was in dit traject zowel adviserend als uitvoerend betrokken. Samen met de opdrachtgever (bovenschools) vormden we een projectteam die de verantwoordelijkheid nam om de metamorfose van de scholen(groep) te begeleiden. Vanuit het projectteam werden alle lokale scholen meegenomen in het proces van vernieuwing. We kijken terug op een succesvol en leuk traject!

Alle lokale scholen: Mgr. Heyligers, St. Willibrordusschool, Montessorischool de Basis, St. Jozefschool, Franciscusschool, Jan van Schengen, Don Bosco, Schuttevaer, Holtkampschool, De Zandplaat, De Leeuwerik, De Horizon en Bisschop Ernstschool) werden gefaciliteerd in de doorvoering van de nieuwe visuele identiteit. Hieronder tonen we de verschillende logo’s.

prisma-scholengroep-ansichtkaart-design-case-blackdesk
prisma-scholengroep-vacature-social-media-case-blackdesk
prisma-scholengroep-vacature-social-media-case-blackdesk-2

Verfrissende websites.

Verfrissende websites.

Na het ontwikkelden van de in totaal 14 identiteiten, was het tijd om met de websites van Prisma scholengroep aan de slag te gaan. We startten het traject met een duidelijke inventarisatie van de doelen, wensen en functionaliteiten waarna we aan de slag zijn gegaan met het ontwikkelen van een sterk functioneel plan, wat de werking van de website in beeld bracht. In het functioneel ontwerp van de website staat bij BlackDesk logica, ordening, vindbaarheid en gebruiksvriendelijk centraal.

We ontwikkelden een modulair platform waarbij de techniek voor zowel de bovenschoolse website als voor de lokale scholen gebruikt wordt. Een slimme aanpak dus.

Eén voor één
Na het lanceren van de bovenschoolse website (scholengroep) en de website van één van de lokale scholen maakten we samen met onze opdrachtgever een plan voor de verdere uitrol en lancering van de websites. De scholen volgen elkaar op en worden stapsgewijs gelanceerd.

Elke school krijgt de ruimte om het lokale DNA, karakter en voorkeuren tot uiting te laten komen. Vanuit Prisma scholengroep is BlackDesk aangesteld om de lokale scholen te helpen bij de ontwikkeling van diverse identiteitsdragers, content e.d.

Een omvangrijk, maar succesvol project! Benieuwd? Kijk op: prisma-scholen.nl

prisma-scholengroep-website-case-blackdesk prisma-scholengroep-website-case-blackdesk

Werken als docent in Zeeland.

Werken als docent in Zeeland.

Een van de wensen was om de vacatures van Prisma scholengroep op een duidelijke en gebruiksvriendelijke wijze te presenteren op de website. Voor werken-bij-Prisma scholengroep richtten we een duidelijke en gebruiksvriendelijke webpagina in waarop alle vacatures van de verschillende lokale scholen in Zeeland gebundeld worden. Wel zo makkelijk, voor de groep… en de bezoeker.

Naast de werken-bij-webpagina op de website van Prisma scholengroep denkt BlackDesk mee in verschillende wervingscampagnes. We houden er van om onze opdrachtgevers te ontzorgen. Zo redigeren we voor Prisma scholengroep diverse vacatures en geven we vorm aan pakkende online- en offline campagnes. Met resultaat! Na de rebranding, publicatie van de website(s) en diverse campagnes ontvangt de scholengroep vele malen meer sollicitaties dan voorheen.

prisma-scholengroep-fotografie-signing-vlaggen-blackdesk
prisma-scholengroep-merchandise-fotografie-design-case-blackdesk
prisma-scholengroep-fotografie-kind-blackdesk-4
prisma-scholengroep-fotografie-signing-de-horizon-blackdesk
prisma-scholengroep-fotografie-kind-blackdesk-3
prisma-scholengroep-merchandise-fotografie-case-blackdesk 1
prisma-scholengroep-fotografie-kinderen-klas-blackdesk
prisma-scholengroep-fotografie-signing-blackdesk
prisma-scholengroep-fotografie-signing-jan-van-schengen-blackdesk
prisma-scholengroep-fotografie-kind-blackdesk-2
prisma-scholengroep-fotografie-signing-deur-blackdesk
prisma-scholengroep-fotografie-kind-blackdesk-1

Vanuit onze wensen heeft Blackdesk gezorgd voor een passende nieuwe huisstijl. Prisma scholengroep werkt met veel plezier samen met Blackdesk waar vaak spontaan vernieuwende, eigentijdse ideeën ontstaan. De communicatie en samenwerking verloopt top. Wij zijn blij met het resultaat!

Mieke Schipper, voorzitter college van bestuur Prisma Scholengroep

Enthousiast
geworden?

Contact

Er is meer...

Er is meer...

Gemeente Kapelle, Rebranding
Provincie Zeeland
Provincie Zeeland, Campagne ‘Jouw stem heeft kracht’
Alle cases