BlackDesk

Lokale SEO voor makelaars: stop met algemene SEO content!

Blog-Lokale-SEO-voor-makelaars-stop-met-algemene-SEO-content.

Dag makelaar. Geef eens toe, schrijf jij weleens algemene SEO content over bijvoorbeeld rentetarieven of ander nationaal vastgoednieuws? Dan heb ik slecht nieuws voor je. Lokale SEO content is vaak verstandiger dan de algemene teksten die je genereert. Laten we het eens hebben over lokale SEO content voor makelaars. Ja, we weten dat SEO ingewikkeld kan zijn, maar maak je geen zorgen. BlackDesk helpt je op weg. Lokale SEO is belangrijk voor makelaars die de lokale vindbaarheid wil verbeteren en meer potentiële klanten willen aantrekken.

Laten we een paar tips bekijken om je lokale SEO strategie op gang te helpen.

Tip 1: claim die Google mijn bedrijf pagina

Jep, we starten simpel. Zorg ervoor dat u uw Google Mijn Bedrijf-pagina heeft geclaimd en geoptimaliseerd met de juiste informatie, afbeeldingen en recensies. Zo valt je makelaarskantoor meer op in de lokale zoekresultaten en op Google Maps. Bonustip: reviews doen wonderen.

Tip 2: gebruik locatiespecifieke zoekwoorden

Neem locatiespecifieke trefwoorden op in uw inhoud en metadata om zoekmachines te vertellen waar uw bedrijf zich bevindt. Denk aan termen als ‘makelaars in [stad]’ en ‘huizen te koop in [buurt]’.

Tip 3: optimaliseer die website voor mobiele apparaten

Nu steeds meer mensen hun smartphones gebruiken om lokale zoekopdrachten uit te voeren, is het belangrijk dat uw website mobielvriendelijk is. Zorg ervoor dat je website snel laadt en makkelijk te navigeren is op kleine schermen.

Tip 4: verzamel waardevolle, lokale (back)links

Backlinks van lokale websites en bedrijven kunnen uw lokale SEO verbeteren. Werk samen met lokale partners zoals verhuizers en aannemers om waardevolle backlinks te verdienen.

Tip 5: vraag om beoordelingen (reviews, recensies (en nee, niet alleen die op Funda))

Positieve beoordelingen kunnen de lokale zoekrangschikking verbeteren en vertrouwen bij potentiële klanten opbouwen. Moedig klanten aan om beoordelingen achter te laten op de Google mijn bedrijf pagina en andere beoordelingsplatforms.

Lokale SEO kan een belangrijk onderdeel zijn van de online marketingstrategie van jouw makelaarskantoor. BlackDesk is een expert in het helpen van makelaars om zichzelf lokaal te vinden. Neem contact met ons op om erachter te komen hoe jouw makelaarskantoor kunnen helpen groeien.

Wat is je onderscheidend vermogen <span class="font-weight-normal">als makelaar?</span>
Wat is je onderscheidend vermogen als makelaar?
In deze valkuilen <span class="font-weight-normal">trappen (bijna) alle makelaars</span>
In deze valkuilen trappen (bijna) alle makelaars