BlackDesk

William Lindhout, Developer.

william-header

William staat bekend als de grootste zoetekauw, koukleum en de meest authentieke Zeeuw in ons midden. Hij laat zich niet makkelijk beïnvloeden door wat anderen denken of vinden. Niet voor niets kunnen zijn Cruijffiaanse uitspraken zo op een tegeltje. Als developer is hij efficiënt en een hardwerkende collega. We geven je graag de kans om hem wat beter te leren kennen.

william-lachend
william-studio

Wil je om te beginnen vertellen hoe je in de wereld van development terecht bent gekomen?
“Een vriend van me bouwt van jongs af aan applicaties. Ik raakte hierdoor geïnspireerd en ben de opleiding ICT-beheer aan het Hoornbeeck College in Rotterdam gaan volgen. Al snel koos ik voor de afstudeerrichting Media Development. Wat mij aantrekt in development is dat je met code een website vanaf nul opbouwt en tot een mooi, zichtbaar resultaat kunt komen.”

Hoe zorg je er als developer voor dat je op de hoogte blijft van trends?
“Mijn opleiding was erop ingericht veel zelf te onderzoeken. Bij BlackDesk vind ik het sterk dat ik en mijn collega-developer Lenardo regelmatig de kans krijgen om een hele dag iets nieuws te ontdekken en ermee te werken, waardoor we bijblijven op het gebied van trends. Op dit moment vind ik de ontwikkeling van ChatGPT heel interessant.”

ChatGPT krijgt veel aandacht. Hoe implementeer jij het in je werkzaamheden?
“Normaal gesproken zou ik Google gebruiken om informatie op te zoeken. Nu gebruik ik steeds vaker ChatGPT. Zojuist wilde ik bijvoorbeeld via een PHP-functie alle verschillende YouTube-URL’s eenvoudig omzetten naar een juist format. Ik kon ervoor kiezen om dit helemaal zelf uit te typen, maar ik heb het aan ChatGPT gevraagd. Daarvan kreeg ik een goed antwoord met de bijbehorende code, die ik direct kon gebruiken.”

william-banner william-banner

Ik hoor veel technische termen voorbijkomen. Welke tools gebruikt een developer zoal?
“Ieder bureau gebruikt andere technieken. Wij bouwen onze websites voornamelijk op basis van WordPress. WordPress is gebouwd op PHP en daarom is het logisch PHP te hanteren. Maar we gebruiken ook Javascript, JQuery, HTML, CSS en meer.”

Zou je uit willen leggen wat het verschil is tussen een custom website en een bestaand WordPress-thema?
“Een custom website zorgt ervoor dat we zelf de volledige controle hebben over de functionaliteit en het ontwerp van de website. We werken op basis van een wireframe en stemmen onze ontwerpen af op de huisstijl van de opdrachtgevers. “

“Het verschil tussen een custom website en een bestaand WordPress-thema is dus dat (vrijwel) alles mogelijk is en wij de website ook gemakkelijk kunnen uitbreiden met nieuwe modules. Ook voorkom je met een custom website dat er onnodig bronnen ingeladen worden, wat de snelheid ten goede komt.”

Je spreekt als enige bij BlackDesk écht Zeeuws. In hoeverre heeft jouw Zeeuwse identiteit invloed op de communicatie met klanten en collega’s?
“Als ik met opdrachtgevers contact hebt ga ik over op het Nederlands. Al vind ik het wel lastig om te moeten schakelen. Ook denk ik dat mensen nog steeds aan mijn accent zullen horen dat ik Zeeuw ben. Dat vind ik niet erg, want ik wil mezelf niet verloochenen. En het is toch een prachtig dialect?”

“Wat wel grappig is, toen ik hier solliciteerde ging dat volledig in het Zeeuws. Dat ging vanzelf. Ik ben dan volledig mezelf en kan me beter uiten. Het was een stikgezellig gesprek en Aart kon me volledig begrijpen.”

“Mijn collega’s kunnen het ook alleen maar waarderen. Dat is toch mooi? Je kan maar beter gewoon jezelf zijn volgens mij. Het leukste van alles, is dat ik soms merk dat ik anderen ermee aansteek en een Zeeuws woordje terug hoor van collega’s.”

“Wat mij aantrekt in development is dat je met code tot een mooi, zichtbaar resultaat kunt komen.”

william-overleg
meeting

BlackDesk werkt agile, in projectteams. Hoe ervaar je dat en hoe zou je jouw rol omschrijven?
“Ik vind het sterk aan BlackDesk dat iedereen een eigen expertise heeft en dus uitblinkt in wat hij doet. Je moet niet werken met manusjes van alles, want dan is het van alles wat, maar eigenlijk net niet goed genoeg.”

“Bij BlackDesk hebben we verschillende feedbackrondes om elkaars werk te beoordelen. Als developer kijk ik dus niet alleen naar mijn eigen werk, maar zie ook dat van anderen en geef feedback als dat nodig is. Op die manier verbeteren we onszelf constant en zorgen we samen dat het eindresultaat overeenkomt met de doelstellingen. Als alles uiteindelijk klopt lever ik het op bij de projectleider en gaat het door naar de opdrachtgever.”

Vorige maand spraken we Margo. Zij haalt plezier uit de afwisseling in haar werk. Waar krijg jij energie van?
“Het is leuk om te horen dat designers soms terugkoppelen dat het webdesign bijna exact is nagebouwd. Als het aankomt op het maken van een website ben ik namelijk heel precies. Ik houd er ook rekening mee dat de website schaalbaar is en goed werkt op alle apparaten.”

“Hoewel ik ook graag problemen oplos die onzichtbaar zijn voor websitebezoekers, geef ik de voorkeur aan het ‘zichtbare’ werk. Als klanten tevreden zijn met het resultaat en feedback krijgen van hun eigen klanten dat de website verbeterd is, zie ik dat als een compliment.”

studio-desk studio-desk

In je vrijetijd werk je ook in de akkerbouw. Heb je die afwisseling nodig naast dit kantoorwerk?
“Ik vind het inderdaad een leuke afwisseling, vooral als er man aan de macht is op het land. Bij BlackDesk maak ik als developer 40 uur per week en toch ben ik vrijdagmiddag vrij. Als het oogstseizoen straks weer komt kan ik vrijdags dus lekker op de trekker rijden. Dan vervoer ik voornamelijk aardappelen en uien.”

Hoe is het eigenlijk om nog thuis te wonen?
“Ik vind het fijn dat het hier in huis levendig is. We zijn met z’n zevenen en ik heb daarnaast een grote vriendengroep die ik in het weekend zie. Er zijn natuurlijk nog andere voordelen. Het eten staat bijvoorbeeld klaar als ik na een lange werkdag thuiskom.”

…Of taart?
“We hebben inderdaad gebak op zaterdag en ook op zondag na de kerk. Vervolgens hebben we een vast patroon voor onze maaltijd: soep, stokbrood met kruidenboter, pizza en ijs. Als er nog taart over is van de zondagmiddag, eten we dat ’s avonds op.”

Wat een feest. Voor jou voorlopig geen verhuizing naar Goes?
“Het zou zeker leuk zijn om op Tholen te blijven wonen, maar dat hoeft niet per se. Als ik iemand uit Goes ontmoet, die echt niet op het eiland wil wonen, dan is dat prima. Dan verhuis ik. Ze zal in ieder geval wel moeten accepteren dat ik Zeeuws praat. Qua reistijd zou het trouwens schelen… Wie weet wat de toekomst brengt.”

Onne van Dixhoorn, <span class="font-weight-normal">Copywriter.</span>
Onne van Dixhoorn, Copywriter.
Harm Hoogerdijk, <span class="font-weight-normal">Projectmanager.</span>
Harm Hoogerdijk, Projectmanager.